четвер, 12 січня 2012 р.

Грошовий ринок

Грошовий ринок
 
 
    Грошовий ринок - ринок низькопроцентних короткостроковий боргових зобов'язань.
 
    Грошовий ринок - це складова частина ринку боргових зобов'язань. Інструментами грошового ринку називають звичайні боргові зобов'язання, що свідчать про факт позики. Відмінні риси грошового ринку та його інструментів включають в себе:
 
  •     дуже короткий термін виконання
  •     висока ліквідність
  •     низька прибутковість (і відповідно, низький ризик)
 
Більш докладно про грошовий ринок
 
    Грошовий ринок - невід'ємна частина міжнародних фінансових ринків. Компаніям, державним структурам та іншим великим установам час від часу потрібні додаткові кошти, які вони позичають один в одного. Коли вони беруть гроші в борг, то виписують боргове зобов'язання, в якому значається термін виконання, позичальник і сума, яку треба повернути власникові даного цінного паперу.
 
    Грошовий ринок - ринок боргів, він набагато менш ризиковий, ніж ринок акцій. Відповідно, процентні ставки інструментів (і дохід від спекуляції ними) дуже низькі. Мало того, номінальна вартість середньостатистичного цінного паперу грошового ринку дуже велика, що робить їх важкодоступними для приватних інвесторів. (Це й не дивно: навіщо банку розмінюватися на дрібниці, і брати 1000 євро в борг? Він візьме мільйон, 10, 100 мільйонів і т.п.)

Немає коментарів:

Дописати коментар