понеділок, 16 січня 2012 р.

Фондова біржа Нью-Йорка

Фондова біржа Нью-Йорка


    New York Stock Exchange ((NYSE) Нью-Йоркська фондова біржа) - найбільша у світова біржа грошового обігу. Список фірм, які випустила цінні папери для свого розвитку та фінансового росту на Нью-Йоркській фондовій біржі перевищує 2900. Не дивлячись на те, що за кількістю емітентів і за обсягами торгів Нью-Йоркська біржа поступається таким гігантам як NASDAQ і Бомбейській фондовій біржі, але все-таки Нью-Йоркська фондова біржа є найважливішою, позиція NYSE на світовому фінансовому ринку є значною.


Капітал Нью-Йоркської фондової біржі

    У 2006 році, загальний капітал на Нью-Йоркській біржі становв 25 трильйонів доларів. (Для порівняння, капіталізація ПФТС в 2006 склала 0,17% від показника Нью-Йоркської фондової біржі.)


Історія Нью-Йоркської фондової біржі



    Історія Нью-Йоркської фондової біржі починається з Баттонвудської угоди, в якій брали участь 24 брокера, і завдяки якій 17 травня 1792 було проголошено створення біржі. Попросту кажучи, брокерам і трейдерам набридло торгувати в звичних для них місцях поблизу Уолл Стріт, через що вони підписали угоду і орендували кімнату за $ 200 на Уолл Стріт 40.

    Спочатку біржа отримала назву «New York Stock & Exchange Board», але 1863 її перейменували в «New York Stock Exchange». Ця назва стала основною і даний час є незмінною.

    До початку ХХ століття, обсяги торгів на біржі зросли настільки, що біржа змогла дозволити собі власне приміщення, яке обійшлося їй у 4 мільйони доларів США (сталось це в 1903 році, коли вартість долару була набагато вищою ніж зараз). До цього, в ХІХ столітті біржа не мала остаточного місцезнаходження, і переїжджала по різних офісах країни.

    Пізніше Нью-Йоркська біржа розрослася до декількох будівель; будівля на Уолл Стріт 11 стала історичним надбанням США в 1978 році.


У складі NYSE Euronext

    Після об'єднання NYSE Group Inc. і Euronext N. V. в травні 2006 року, Нью-Йоркська фондова біржа стала частиною мережі NYSE Euronext, корпорації, що має кілька бірж в США та у Європі.

    Важливо знати, що Нью-Йоркська фондова біржа займає лідируюче місце на світовому фінансовому ринку.

1 коментар:

  1. привіт, я просто хочу сказати всім, що я отримав свій позику в розмірі 1000000,00 доларів від інвестиційної програми позики містера бена і 100 законних контактів по електронній пошті: 247officedept@gmail.com або напишіть йому на whatsapp + 1-989-394- 3740. якщо ви шукаєте фінансування 100 за низькою ставкою 2 ставки натомість.

    ВідповістиВидалити