четвер, 12 січня 2012 р.

Нерухомість


Нерухомість



     Нерухомість - унікальна інвестиція; вона може приносити два види доходів: періодичний прибуток від оренди та одноразовий прибуток від продажу. Перед інвестуванням в нерухомість важливо розуміти специфіку та унікальність такої інвестиції.

     Як акції, облігації або опціони, нерухомість теж є інвестицією. Але мало хто розуміє, що нерухомість - унікальна інвестиція. Унікальність нерухомості як інвестиції полягає в тому, що вона не тільки приносить дохід від продажу, але й може приносити дохід від банального володіння.

нерухомість включає в себе обидві моделі отримання прибутку:

  •     періодичну прибуток від використання
  •     одноразову прибуток від продажу.

     Вкладаючи гроші в нерухомість, ви не тільки можете заробити на зростанні вартості, але і отримувати своєрідні дивіденди від володіння такою інвестицією.

Характеристики нерухомості:


     Як ви вже зрозуміли, нерухомість відрізняється від інших видів інвестицій своєї двоякою природою. Але є ще кілька унікальних параметрів, про які варто пам'ятати, інвестуючи в нерухомість.
  1.     Немає терміну виконання. На відміну від облігацій, нерухомість не має строків виконання (якщо, звичайно, немає чіткої дати настання якогось катаклізму). Іншими словами, ви можете володіти нерухомістю стільки, скільки захочете.
  2.     Необхідний менеджмент. Нерухомість є фізичним об'єктом, за нею потрібно доглядати: лагодити поломки, наводити чистоту, робити ремонт, і т.п., чого не скажеш про акції. Мало того, потрібно вирішувати адміністративні та фінансові питання з орендарями, і з ЖЕК.
  3.     Ринок нерухомості - в слабкій формі ефективності. Інформація не поширюється так само швидко на ринку нерухомості, як на фондовому ринку.
  4.     Дорогі угоди. На відміну від фондового ринку, на ринку нерухомості кожна операція супроводжується витратами для обох сторін. Необхідно платити нотаріусу, агентству, державі. Загалом, витрати на транзакцію можуть досягати 10% вартості об'єкта. При цьому, більшу частину платить саме покупець.
  5.     Вплив орендарів. Одне з джерел доходу нерухомості - прибуток від здачі нерухомості в оренду. Якщо орендарі, будуть заважати сусідам або затримувати з виплатою оренди, ваш планований прибуток може опинитися під загрозою.
  6.     Залежність від місця відрізняє нерухомість від усіх інших видів інвестицій. Інфраструктура, район, регіон, область, країна, а також кліматичні, екологічні, економічні умови, флора і фауна - всі ці фактори сильно впливають на вартість нерухомості. Отже, однакові об'єкти в різних регіонах можуть сильно відрізнятися в ціні.

Немає коментарів:

Дописати коментар